Bel ons +31 (0)43-601 33 62
Om uw privacy te waarborgen, werken wij alleen op afspraak

Chemotherapie

Home » Chemotherapie

Chemotherapie


Als u behandeld wordt met een chemotherapie bestaat de mogelijkheid dat u uw haar geheel of gedeeltelijk verliest. Uw arts kan u informeren over de ervaringen met haarverlies met betrekking tot de betreffende kuur die u krijgt.
Na afloop van de chemotherapie, beginnen de haren meestal weer te groeien.

Om de zware periode te overbruggen waarin u weinig of geen haar heeft, kunt u een haarwerk aanschaffen. Indien haarverlies een mogelijk gevolg is van de betreffende chemotherapie, kunt u van tevoren een afspraak maken.
We kunnen dan samen een haarwerk kiezen dat het best overeenkomt met uw huidige kapsel.

U kunt overigens ervoor kiezen om pas tot aanschaf van een haarwerk over te gaan vanaf het moment dat u daadwerkelijk u haar verliest. Het haarwerk wordt dan binnen enkele dagen geleverd.
Mocht u toch geen haarwerk nodig hebben, omdat het haarverlies meevalt, dan kunt u ons dat laten weten,
er worden dan geen kosten in rekening gebracht.

Familieleden of vrienden zijn uiteraard ook van harte welkom bij uw bezoek.
Zij kunnen u helpen met het maken van een weloverwogen keuze. Wanneer u wegens persoonlijke omstandigheden niet in de mogelijkheid bent om naar ons toe te komen, brengen wij u graag een bezoek thuis (of in het ziekenhuis).

Kiest u voor een haarwerk vanwege een chemo-behandeling? Dan heeft u recht op een vergoeding van de zorgverzekeraar. Het is van belang om vooraf te informeren naar de aard van de vergoeding bij uw zorgverzekeraar. Haarwerkstudio Zijlstra is door alle zorgverzekeraars erkend als een kwaliteitsvolle leverancier in haarwerken.

De administratieve afhandeling van uw aanvraag nemen wij graag voor onze rekening. Zonder bijkomende kosten en voor u een zorg minder.

Vele chemo-patiënten hebben bij Haarwerkstudio Zijlstra reeds de stap gezet naar een haarwerk, hoofddoek of mutsje.
Wij nemen de tijd om uw wensen te inventariseren in alle discretie (aparte ruimte) en bieden u een juiste haaroplossing.
Neem gerust een kijkje bij onze resultaten.

Wij hebben deelgenomen aan de cursus ‘Begeleiden van cliënten met kanker', een cursus voor haarwerkers, georganiseerd door de ANKO en de stichting 'Goed verzorgd, Beter gevoel'. U bent van harte welkom!Haarwerkstudio Zijlstra is ook aangesloten bij Viva Optima, deskundige zorg-experts die hun expertise hebben gebundeld. Bij de experts van Viva Optima kunt u terecht voor:

- Permanente make-up, medische tatoeage en huidverbetering
- Haarwerk
- Huid- en oedeemtherapie
- Borstprotheses en lingerie

Voor meer informatie, bekijk hier onze folder.