Bel ons +31 (0)43-601 33 62
Om uw privacy te waarborgen, werken wij alleen op afspraak

SEHM-certificering

Home » SEHM-certificering

Haarwerkstudio Zijlstra is gecertificeerd en erkend door de SEMH en lid van de ANKO.

Hulpmiddelenzorgbedrijven die hoogwaardige kwaliteit in hun werk leveren worden erkend door de SEMH. Bij door de SEMH erkende bedrijven werken professionals die door opleiding en jarenlange ervaring precies weten hoe te handelen. Vanaf het opnemen van de maatvoering, de vervaardiging van het product, tot aan de ‘finishing touch’ bij het passen bent u bij de erkende leverancier in goede handen.


Voor het opstellen van de eisen werkt de SEMH nauw samen met patiëntenorganisatie: de Alopecia vereniging en de Vereniging van Mensen met Brandwonden en met de branchevereniging; HSBN.

SEMH erkende Haarwerk leveranciers zijn onafhankelijk getoetst en voldoen aan belangrijke eisen.


Leveranciers van medische hulpmiddelen moeten aan diverse eisen voldoen om het SEMH kwaliteitskeurmerk te mogen voeren.


Deskundigheid - De door ons erkende bedrijven werken uitsluitend met zorgprofessionals die zodanig gediplomeerd zijn dat ze hun vak deskundig uitoefenen. Ook zijn ze verplicht nascholing te volgen zodat ze op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen op het vakgebied.


Juiste hulpmiddel - Wanneer u een hulpmiddel nodig heeft zal de zorgprofessional een protocol volgen (de Procesbeschrijving Hulpmiddelenzorg) die ervoor zorgt dat u het juiste hulpmiddel verstrekt krijgt. Hierbij wordt gewerkt conform wet- en regelgeving. Het kwaliteitskeurmerk zorgt ervoor dat u het juiste hulpmiddel krijgt waarbij rekening is gehouden met de beschikbare opties en het opgestelde zorgplan.


Zorglocatie - Ook worden er eisen gesteld aan de inrichting van de zorglocaties. De vestigingen en zijn goed bereikbaar en toegankelijk. U wordt in alle gevallen vertrouwelijk en veilig geholpen.


Informatievoorziening - Het erkende bedrijf draagt zorg voor algemene en product gerelateerde voorlichting aan u.


Toetsing - De erkende bedrijven worden jaarlijks door onze onafhankelijke auditors getoetst. Alleen wanneer ze aan alle eisen voldoen wordt het certificaat afgegeven of verlengd. Totstandkoming eisen


De eisen zijn opgesteld in overleg met diverse branches, zorg- verzekeraars en patiënten belangenorganisaties, onder verantwoordelijkheid van het bestuur van de SEMH.

Haarwerkstudio is van de weinige haarwerkers in Limburg die SEMH gecertificeerd is.